مسئول تغذیه باغها، کنترل کیفی کود و محصولات ارگانیک وزارت جهاد کشاورزی به ایانا گفت: در حال حاضر فسفر خاکها تخلیه شده و از آنجا که فسفر همچون نفت مادهای تمامشدنی است، در ۲۵ سال آینده با توجه به محدود بودن معادن فسفر، از این عنصر نخواهیم داشت .
مشاور معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی و مسئول تغذیه باغها، کنترل کیفی کود و محصولات ارگانیک در گفتوگو با خبرگزاری (ایانا)، با بیان اینکه طی سالهای گذشته تغذیه باغها به فراموشی سپرده شد و محصولات زراعی همچون گندم در اولویت بودهاند، گفت: در زمانی که یارانهها محدود بود، کود به بخش باغبانی تعلق نمیگرفت و به لحاظ اقتصادی بودن تولید این محصولات، انتظار میرفت کشاورزان خود کود را تهیه کنند که در نهایت منجر به آن شد عملکرد تولیدات ما طی سالهای اخیر تغییری نکند.
احمد اصغرزاده با بیان اینکه برای تغذیه گیاه نیازمند ۱۷ عنصر غذایی هستیم که باید به صورت متعادل در گیاه وجود داشته باشند، افزود: نبود هرکدام از این عناصر میتواند نقش عامل محدودکننده را ایفا کند.
وی با ابراز تاسف از این که کشاورزان زمانی که از یک کود پاسخ مطلوب میگیرند در استفاده از آن زیادهروی میکنند، گفت: این امر تا آنجا ادامه می یابد که برای صادرات سیب از ارومیه بهدلیل بر هم خوردن تعادل باقیمانده های عناصر در محصول نهایی به مشکل برخوردیم.
وی در ارتباط با نشانه های غیر متعادل بودن باقیمانده های عناصر کود در محصولات خاطرنشان کرد: زیاد بودن ازت در سیب قرمز باعث افزایش تولید اسیدهای آمینه در محصول میشود و قهوه ای شدن داخل سیب ها نشانه عدم تعادل در تغذیه محصول است.
اصغرزاده ادامه داد: آنچه در تغذیه باغها حائز اهمیت است، تعادل و عدم آسیب رسانی به محیط زیست است و نخستین گام ما در این زمینه دستیابی به ترتیب اولویت کمبود عناصر در گیاهان مختلف است.
وی تصریح کرد: برای دسترسی بهتر و آسان کشاورزان به اطلاعات کودی و دستورالعملهای تغذیهای باید دانش خاک های کشور، کمبودهای عناصر در تمامی محصولات و شرایط اقلیمی در منطقه جمعآوری شود و در کنار اطلاعات روز دنیا در قالب یک نرمافزار GPS base ارائه شود.